verkleinen-1

 

Politie Hollands Midden

De Stichting CBBL en de beveiligingsdienst van Flexteam Security werken uiteraard nauw samen met de politie Hollands Midden en de wijkagenten van Lisse, wat door de politie in hoge mate op prijs wordt gesteld. Het positieve effect van de preventieve werking die uitgaat van het surveilleren is goed te merken in de daling van het aantal inbraken van de deelnemers. Welke inbreker wil immers gezien worden? Ook de ondersteuning die de surveillant kan bieden in het geval van inbraken is zeer welkom. Zo regelt deze vaak zaken rond de afwikkeling van een inbraak, bijvoorbeeld als er gebroken ruiten vervangen moeten worden.

Rapportage

De beambte van Flexteam Security houdt iedere dag een dienstrapport bij en geeft bijzonderheden uit die rapportage aan de politie door. Zo volgt er (direct of via de rapportage) een melding als er verdachte auto’s gezien worden. Aan de hand van deze kentekens is de politie dus snel op de hoogte van zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Wisselwerking

Ook andersom werkt de samenwerking soepel. Zo kan de politie aan de surveillant vragen om uit te zien naar bepaalde kentekens van verdachte auto’s en te helpen bij een inbraak of brand bij een deelnemend bedrijf. Immers, in het geval van sleutelbeheer, is hij degene die met de sleutel snel toegang tot het pand kan verlenen. Kortom, de samenwerking tussen de Politie Hollands Midden en de Stichting CBBL verloopt uitstekend en dit helpt de criminaliteit in de gemeente Lisse e.o. laag te houden.